Jäsenasiat ja työttömyysturva

JÄSENYYS

Oulun kaupungin toimen- ja viranhaltijat JHL  RY 379

HOX.

Poikkeustilanne Coronan vuoksi, etätoimisto palvelee sinua toistaiseksi.

Yhdistyksen toimisto sijaitsee  SAK:n Oulun Palvelukeskuksen tiloissa Mäkelininkatu 31:ssä, 5. krs.

TOIMISTOSIHTEERI
Helena Halonen
Puh.044 988 3794

jhlry379@gmail.com

- jäsenasiat, työttömyysasiat, taloudenhoito, toimistotyöt ja tiedotus

Toimisto auki seuraavasti:

Ma-To klo 8.30-11.00 ja 11.45-16.00

Pe ei asiakas palvelua

Kesäaikana 1.6.-31.8. toimisto on auki:

Ma-To klo 8.00-11 ja 11.45-15.30

Pe ei asiakaspalvelua

Varaathan käteistä mukaan.

Löydät meidät myös Facebookista!

KUKA VOI LIITTYÄ YHDISTYKSEMME JÄSENEKSI:

Jäseneksi voi liittyä heti,  kun työsopimus on tehty joko Oulun kaupungin, Koulutuskuntayhtymä  OSAO,  Oulun palvelusäätiön kanssa tai vastaavilla muilla aloilla olevien työantajien kanssa.

Voit myös liittyä paperisella lomakkeella, jonka voit pyytää joko sähköpostilla jhlry379@gmail.com

tai puh. 044 988 3794.

TERVETULOA JÄSENEKSI  !

Ovathan yhteystietosi ajan tasalla?

Sopimusneuvottelut lähestyvät kovaa vauhtia. Varaudu hyvissä ajoin siihen, että ammattiliitollasi on sinulle tärkeää asiaa. Tarkista omaJHL:ssä, että yhteystietosi ovat oikein. Lisää tietoihisi myös kotisähköpostisi ja -puhelinnumerosi, silloin liittosi tavoittaa sinut parhaiten kaikissa tilanteissa.

JOS KIRJAUTUMINEN EI ONNISTUKAAN!
Jos olet epävarma siitä, onko sähköposti- tai matkapuhelintietojasi jäsentiedoissasi, tai et yrityksistäsi huolimatta saa salasanalinkkiä puhelimeesi tai sähköpostiisi, tee yhteystietojesi päivityspyyntö jäsenpalvelun sähköisellä lomakkeella. Kun tiedot on päivitetty, saat siitä ilmoituksen. Sen jälkeen voit tilata salasanalinkin ja kirjautua omaJHL:ään.

Jos jäät työttömäksi tai haluat jäädä vuorotteluvapaalle

Työttömyysturvan parannukset ovat varmistuneet

Eduskunta on vahvistanut työttömyysturvan väliaikaiset parannukset.

Parannuksiin kuuluvat:

• päivärahan maksaminen työttömyyden alusta alkaen ilman viiden päivän korvauksetonta omavastuuaikaa
  • 26 viikon työssäoloedellytyksen puolittaminen 13 viikkoon
  • lomautettujen enimmäismaksuaikalaskurin pysäyttäminen.

Muutokset tulevat voimaan 15.4.2020, mutta niitä sovelletaan jo aiemmin alkaneisiin lomautus- ja työttömyysjaksoihin.

Katso tarkat tiedot muutoksista ja niiden voimassaolosta tästä: Työttömyysturvan väliaikaiset parannukset eduskunnan käsittelyyn

TYÖTTÖMYYSTURVA    (lue liiton sivuilta lisää https://tyottomyyskassa.jhl.fi/portal/fi )

Jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan ilmoittaudu heti  työvoimatoimistoon, josta saat ensimmäisen päivärahahakemuslomakkeen. Työttömyyspäiväraha maksetaan vain ajalta, jolloin olet työnhakijana työvoimatoimistossa.

Suomi.fi tunnistautuminen tulee käyttöön eWertti Nettikassaan 17.3.2020

Käyttöönoton jälkeen pääset kirjautumaan eWertti Nettikassaan vain omilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Käyttöönoton jälkeen kirjautuminen ei onnistu enää jäsennumerolla ja salasanalla.

Katso allaolevasta esittelyvideo JHL:sta ja työttömyysturvasta:

VOIT ALLAOLEVASTA PÄIVÄLASKURILINKISTÄ ARVIOIDA PÄIVÄRAHASI SUURUUDEN:

eWertissä sinun on mahdollista täyttää sähköisesti päivärahahakemus !

YHDISTYKSESTÄ EROAMINEN

Yhdistyksen jäsenellä on oikeus erota yhdistyksestä. Eroaminen aina kirjallisesti.  Erokaavakkeita  saatavana   yhdistyksen toimistosta.

YHDISTYKSESTÄ EROTTAMINEN
Jos yhdistyksen jäsen laiminlyö jäsenmaksujen suorittamisen yli kuuden (6) kuukauden ajalta, jäsenyhdistyksen hallituksen on katsottava hänen eronneeksi yhdistyksestä. Asiasta tehdään tällöin merkintä hallituksen kokouksen pöytäkirjaan.